Χρυσούλα Βακιρτζή

Η Χρυσούλα Βακιρτζή είναι Συγγραφέας, Δημοσιογράφος και Βιβλιοκριτικός. Γεννήθηκε στην Καβάλα. Έχει σπουδάσει: Δημοσιογραφία, Δημόσιες σχέσεις, Αγγλικά, Ψυχολογία και είναι κάτοχος πτυχίου CEAC ψυχολογίας πανεπιστημίου Βαρκελώνης και Επίτιμο μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχολόγων (ΕΛ.Ψ.Ε.).

Γράφει σε λογοτεχνικά περιοδικά, έγκυρες εφημερίδες σε ημερήσιο και διαδικτυακό τύπο.

Το 2007 η ποίηση της ήταν υποψήφια για βράβευση από την Ακαδημία Αθηνών και το 2011 μια βιβλιοκριτική της τιμήθηκε ως η καλύτερη, σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Είναι ανταποκρίτρια των πολιτιστικών του νομού Καβάλας στο Αθηναϊκό Bookia, Fractal, koukidaki και συνεργάστηκε επί σειρά ετών με τις εφημερίδες Χρονόμετρο, Ξυράφι, Έβδομη.

Επίσης, έθεσε δυο φορές υποψηφιότητα δημοτικού συμβούλου Καβάλας.

Στόχοι

Το Α.Λ.ΤΕ.Π. ιδρύθηκε με πρώτο στόχο να στηρίξει το συγγραφικό έργο της συγγραφέως και δημοσιογράφου Χρυσούλας Βακιρτζη, όσο και την ίδρυση μουσείου με το όνομα της. Το μουσείο, με έδρα το σπίτι της, θα ανήκει ως δωρεά της στο δήμο Καβάλας, έχει στόχο να εμπνέει κυρίως τους νέους, με συμμετοχή σε πολιτιστικές εκδηλώσεις, νέα, παρουσίες εκδόσεων, κειμένων, βιβλιοκριτικών της ιδίας και άλλων με γνώμονα πάντα τον πολιτισμό και την τέχνη.

Συγγραφικό έργο

Η Χρυσούλα Βακιρτζή έχει εκδώσει δέκα ποιητικές συλλογές, μια σειρά διηγημάτων με θέμα την Καβάλα της Μεταπολίτευσης και υπό έκδοση βρίσκεται ένα επιστημονικό της δόκιμο.
Με το έργο της ασχολήθηκε ο Οδυσσέας Ελύτης, που πρώτος πίστεψε στο συγγραφικό της ταλέντο.

Επικοινωνία